Bina Penjana Kuasa Angin di Kawasan Kediaman – DIY

Syorkan Artikel Artikel Komen Cetak ArtikelKongsi artikel ini di FacebookKongsi artikel ini di TwitterKongsi artikel ini di LinkedinKongsi artikel ini di RedditKongsi artikel ini di Pinterest
Sama ada anda ingin bersedia untuk hidup di luar grid atau hanya ingin mencuba dengan mendapatkan sedikit kuasa tambahan untuk mengurangkan bil tenaga anda, membina sistem kuasa angin kediaman anda sendiri adalah sesuatu yang anda perlu teliti.

Jadi mengapa anda dan jiran anda tidak keluar dan membeli beberapa turbin? Kerana yang komersial boleh dijual dengan harga yang terlalu tinggi – $2000 hingga $6000, malah. Mereka masih bernilai wang kerana mereka bertahan untuk masa yang lama dan dalam satu atau dua tahun mereka telah membayar untuk diri mereka sendiri, tetapi ada alternatif yang lebih baik. Anda boleh membina sendiri jika anda mempunyai rancangan yang betul untuk sebahagian kecil daripada kos membeli satu. Anda boleh memiliki sumber tenaga angin kediaman anda sendiri dengan harga $150-$300!

Apakah yang anda perlukan untuk membuat kuasa angin kediaman anda sendiri?

Anda memerlukan satu set rancangan yang residensi wilayah direka dengan baik, kawasan kerja, alatan mudah dan empat hingga enam hari.

Komponen penjana angin:

Empat bahagian utama dalam penjana ialah bilah dan hab, badan dengan motor DC, ekor dan menara. Bilah akan menjadi bahagian yang paling sukar untuk dibina daripada keseluruhan mesin. Mereka masih agak mudah dengan panduan yang baik untuk menggerakkan anda bersama.

Motor adalah komponen paling mahal – sekitar 50-150$ bergantung pada saiz. Manual anda akan memperincikan saiz motor yang anda perlukan dan semua perkara teknikal. Motor DC menukarkan tenaga berputar kepada elektrik.

Untuk badan saya cadangkan keluli tahan karat berdinding dua, yang akan bertahan lama dan sangat murah. Anda boleh mendapatkannya dari paip cerobong atau paip dapur kayu. Ekornya ringkas dan boleh dibuat hampir dengan cara yang anda suka dan dihias mengikut cara yang anda pilih.

Anda boleh membeli menara atau membina sendiri daripada paip. Perkara terbaik untuk digunakan ialah menara TV lama, yang ramai orang tidak gunakan lagi dan sebenarnya mungkin membayar anda untuk menurunkannya. Sekarang setelah anda mengetahui beberapa asas, anda dapat melihat bahawa tidaklah begitu rumit atau mahal untuk memiliki sistem kuasa angin kediaman anda sendiri untuk menjalankan isi rumah anda. Apa yang anda perlukan sekarang ialah rancangan untuk bermula.

Lihat manual arahan yang akan menunjukkan kepada anda cara membuat penjana kuasa angin anda sendiri dengan mudah dan cepat di RenewableEnergyAtHome.Com.

Daftar untuk senarai mel dan terima maklumat ini serta eBook percuma tentang tenaga boleh diperbaharui.